Reclamă

Un copil în vârstă de 11 ani din județul Harghita și-a pierdut viața după ce a fost atacat de câinii de pază ai familiei. Evenimentul tragic a avut loc în localitatea Petecu, pe o pășune situată în apropierea locuinței copilului.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Harghita, incidentul a avut loc la data de 30 august 2024, în jurul orei 11:30. Copilul se deplasa pe pășune cu scopul de a aduna animalele din ferma familiei, moment în care a fost atacat de câinii care aveau rolul de a proteja celelalte animale.

„La data de 30 august 2024, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la decesul unui minor din localitatea Petecu. Din cercetările preliminare efectuate de către poliţişti s-a constatat faptul că un copil, de 11 ani, în timp ce s-ar fi deplasat pe o păşune din apropierea imobilului de domiciliu pentru a aduna animalele din ferma familiei, ar fi fost atacat de mai mulţi câini deţinuţi de familie pentru a asigura paza animalelor din fermă. În urma acestui atac băiatul a suferit leziuni corporale grave. Din păcate, membrii echipajului de ambulanţă aflaţi la faţa locului au constatat decesul minorului”, au subliniat reprezentanţii IJP Harghita.

Trupul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, urmând să se stabilească cu exactitate cauzele decesului.

Autoritățile au demarat o anchetă, sub îndrumarea procurorului de caz, pentru a elucida circumstanțele concrete în care a avut loc această tragedie. În cadrul acestei investigații, a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă pentru a clarifica toate detaliile incidentului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro