Reclamă

CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a anunțat construirea unui nou pod peste Dunăre care va lega România și Bulgaria, între orașele Giurgiu și Ruse. Potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol, viitorul pod va asigura conexiuni atât pentru infrastructura rutieră, cât și pentru cea feroviară între cele două țări.

Documentația necesară pentru contractul de elaborare a studiului de fezabilitate a fost deja trimisă către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru validare. Cristian Pistol declară: „Un nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse! Am transmis astăzi la ANAP spre validare documentația pentru contractul necesar elaborării Studiului de Fezabilitate în baza căruia va fi construit cel de al doilea pod care va asigura legătura între Giurgiu (România) și Ruse (Bulgaria)” a spus Pistol, conform Agerpres.

Durata maximă pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 23 de luni, începând cu momentul inițierii contractului. Proiectantul va fi responsabil să găsească soluția optimă pentru a asigura o conexiune eficientă între cele două tipuri de infrastructură.

Potrivit lui Pistol, odată construit, acest nou pod dunărean, al treilea între România și Bulgaria, va oferi un potențial semnificativ de dezvoltare economică ambelor state, atât la nivel regional, cât și european, pe axa nord-sud. Contractul este susținut prin CEF2 (Mecanismul pentru Interconectarea Europei).

„După validarea documentației de atribuire, vom publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia vom stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a adăugat Cristian Pistol.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro