Reclamă

Poliția din Grecia a anunțat joi că a fost identificat cadavrul unei turiste olandeze dispărute în urmă cu o săptămână pe insula Samos din Marea Egee, fiind vorba despre Brigitte van Gennip, în vârstă de 64 de ani. Corpul ei a fost descoperit într-o zonă izolată de pe insulă, conform agenției de presă AFP.

Identitatea femeii a fost confirmată în urma autopsiei realizate la locul unde a fost găsită. Brigitte van Gennip, originară din Țările de Jos, a fost declarată dispărută din data de 22 august, au informat autoritățile elene, citate de Agerpres.

Trupul turistei a fost descoperit de un turist belgian, miercuri, într-o râpă aflată la distanță de locul unde a fost găsit telefonul mobil al victimei. Poliția greacă a precizat că, potrivit primelor informații, nu există indicii care să conducă spre o pistă criminală.

Autoritățile din Țările de Jos au colaborat cu cele grecești, trimițând echipe de salvatori și opt câini pe insula Samos pentru a ajuta la căutarea turistei dispărute.

Acest caz face parte dintr-un context mai amplu, în această vară, cel puțin șapte turiști fiind găsiți morți pe insule din Grecia, cu temperaturi deosebit de ridicate. În iunie, un alt olandez, de 55 de ani, a fost descoperit decedat pe aceeași insulă, Samos. Pe 9 iunie, cadavrul prezentatorului BBC Michael Mosley a fost găsit pe mica insulă Symi, în timpul unui val de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Două turiste din Franța, în vârstă de 73 și 64 de ani, au dispărut pe insula Sikinos, însă ancheta nu a dus la rezultate concrete.

Autoritățile sanitare din Grecia au emis frecvent avertismente asupra riscului la care sunt expuși turiștii din cauza temperaturilor ridicate, recomandând evitarea deplasărilor pe timpul zilei, în orele critice ale caniculei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro