Reclamă

Personalul companiei miniere deținută de Chris Ellison, miliardar australian, are interdicția de a lucra de acasă, iar următorul beneficiu pe care ar putea să îl piardă este posibilitatea de a ieși din clădire pentru o cafea, conform Bloomberg.

„Vreau să îi țin captivi toată ziua. Nu vreau să iasă din clădire. Nu vreau să se îndepărteze pentru o ceașcă de cafea. Ne-am dat seama în urmă cu câțiva ani cât de mult ne costă asta”, a afirmat Chris Ellison, directorul general al Mineral Resources Ltd, citat de Agerpres.

Ellison a subliniat avantajele de care dispun angajații la sediul central din Perth al firmei Mineral Resources, incluzând cafenea, restaurant, sală de fitness, creșă, cameră de relaxare și centru de wellness. Veteranul industriei miniere, în vârstă de 67 de ani, susține că personalul „iubește să lucreze” din clădirea de birouri și că facilitățile oferite „îi țin legați” de birou.

„Am o politică de interzicere a muncii de acasă”, a declarat Chris Ellison în cadrul unei întâlniri cu analiștii, după publicarea ultimelor rezultate financiare. „Nu putem avea oameni care să lucreze trei zile pe săptămână dar să fie plătiți cinci zile pe săptămână”, a subliniat Ellison.

Politica promovată de Chris Ellison este neobișnuită în Australia, unde lucrul la distanță a devenit obișnuit pentru angajații de birouri. Multe companii permit lucrul de acasă cel puțin două zile pe săptămână, oferind o flexibilitate apreciată de părinți.

Creșa companiei este o soluție pentru părinții care încearcă să se împartă între serviciu și copii, oferind un tarif de doar 20 de dolari australieni pe zi, comparativ cu un cost extern de aproximativ 180 de dolari pe zi. „Puteți să vă lăsați copiii în grija noastră. Vom avea grijă să fie hrăniți, dar mama și tata vor lucra de la birou”, adaugă Chris Ellison.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro