Reclamă

Jocurile Paralimpice de vară sunt găzduite pentru prima dată de Franța, ceremonia de deschidere urmând să aibă loc miercuri, la ora locală 21:00. Evenimentul sportiv va debuta printr-un spectacol ce va parcurge traseul dintre bulevardul Champs-Elysées și Place de la Concorde, fiind organizat de acelasi director artistic, Thomas Jolly, ca și ceremonia Jocurilor Olimpice din iulie. Spectacolul impresionant, intitulat „Paradox”, va include sute de costume și va evidenția ideea unicității dincolo de caracteristicile fizice, informează News.ro.

Actorul Jackie Chan va participa la ștafeta finală a torței Jocurilor Paralimpice, flacăra fiind aprinsă în Grădinile Tuileries. În jur de două milioane de bilete au fost deja vândute pentru evenimentele Paralimpiadei de la Paris, potrivit declarațiilor lui Tony Estanguet, șeful comitetului de organizare, care a afirmat: „Avem stadioane care vor fi pline.” Probele se vor desfășura în locuri emblematice precum Grand Palais, stadionul temporar de lângă Turnul Eiffel sau Castelul Versailles, relatează Agerpres.

Evenimentul va aduna aproximativ 200.000 de elevi în public, școlile reluând activitatea în Franța abia pe 2 septembrie. „Este și o modalitate de a trimite un mesaj pentru această grupă de vârstă, schimbarea perspectivei depinde și de această generație”, a subliniat Estanguet. Cu toate acestea, 500.000 de bilete sunt încă disponibile pentru diferite discipline, printre care haltere, atletism și sporturi exclusiv paralimpice precum boccia.

România va fi reprezentată de șase sportivi în cadrul a trei discipline diferite la Jocurile Paralimpice de la Paris. Alexandru Bologa și Daniel Vargoczki vor concura la judo pentru nevăzători, Eduard Novak și Theodor Matican se vor întrece în para-ciclism, iar Camelia Ciripan și Bobi Simion vor participa la para-tenis de masă. Cei doi sportivi români vor începe competiția joi, la ora 18:45, împotriva unei perechi din Japonia.

Primele Jocuri Paralimpice au avut loc la Roma, în 1960, cu participarea a 400 de sportivi din 23 de țări. Ludwig Guttman, fondatorul acestei mișcări, a creat un fenomen sportiv și social cu un impact semnificativ, care astăzi influențează viața a milioane de persoane cu dizabilități, a declarat Andrew Parsons, președintele Comitetului Internațional Paralimpic.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro