Reclamă

Un tânăr de doar 32 de ani a murit într-un mod tragic în județul Sălaj, după ce a fost tratat pentru insolație la spitalul din Jibou și ulterior transferat la Spitalul Județean Zalău, unde a decedat în doar două ore. Potrivit informațiilor furnizate de Graiul Sălajului, Ștefan Roman a fost tratat inițial pentru insolație, dar ulterior s-a descoperit că a suferit și de o infecție la plămâni, care i-a fost fatală.

Tânărul a mers la spital sâmbătă după ce a acuzat dureri de spate în timp ce se afla la un grătar cu familia la malul Someșului. După ce i s-a administrat o perfuzie la spitalul din Jibou, Ștefan s-a întors acasă, dar s-a simțit din ce în ce mai rău, revenind la spital duminică din cauza durerilor persistente.

Familia bărbatului acuză medicii din Jibou de superficialitate, afirmând că aceștia nu i-au acordat atenția necesară și nu i-au prescris tratamentul adecvat. Potrivit unei rude a tânărului, medicul de gardă nu a considerat simptomele lui Ștefan ca fiind grave și i-a spus că scuipatul de sânge este un lucru normal în caz de răceală.

În ciuda eforturilor familiei de a-l transfera la Spitalul Județean Zalău, starea lui Ștefan s-a deteriorat rapid și a decedat în doar două ore de la internare. Familia bărbatului intenționează să depună o plângere penală împotriva medicilor din Jibou, acuzându-i de malpraxis.

Ștefan Roman a fost diagnosticat post-mortem cu o infecție pulmonară și o hemoragie masivă, care au condus la insuficiență respiratorie. Tânărul lăsa în urmă o soție și o fetiță în vârstă de nouă ani. Tragedia acestui caz ridică semne de întrebare asupra calității serviciilor medicale oferite în județul Sălaj și pune în discuție modul în care medicii gestionează cazurile grave.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro