Reclamă

Ministrul Marcel Boloș a declarat miercuri că pensionarii vor primi pensiile majorate imediat după recalculare, fără nicio întârziere. El a menționat într-o postare pe Facebook că „echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Boloș a subliniat că guvernul și-a respectat promisiunile făcute pensionarilor, asigurând că fondurile necesare sunt disponibile. „Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea #MF, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei. Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane pensionari care primesc pensii majorate din septembrie”, a explicat ministrul.

Boloș a precizat că, pentru Guvernul României și Ministerul Finanțelor, acest efort presupune un cost suplimentar de aproximativ 10 miliarde de lei, sumă care va fi asigurată Casei Naționale de Pensii Publice pe parcursul anului 2024. În prezent, media lunară a sumelor transmise către Casa Națională de Pensii Publice este de circa 10,5 miliarde de lei, însă este planificată o creștere la aproximativ 13 miliarde de lei lunar pentru anul următor.

Ministrul a asigurat că această creștere a pensiilor este sustenabilă din punct de vedere economic. Totodată, Casa Națională de Pensii Publice va transmite deciziile de recalculare a pensiilor către toți pensionarii în perioada 15-31 august 2024, în baza Legii nr. 360/2023.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro