Reclamă

Un bărbat suspectat de atacuri cu un cuțit asupra trecătorilor în Moers, vestul Germaniei, a fost împușcat mortal marți, conform anunțului poliției germane. Incidentul vine la câteva zile după un atac similar și violent petrecut la Solingen, o localitate învecinată.

Poliția din Duisburg a fost alertată prin multiple apeluri la 112, care semnalau că un bărbat a „agresat şi ameninţat mai mulţi trecători”. Echipele de intervenție au identificat un suspect în vârstă de 26 de ani care avea asupra sa două cuțite și care a reacționat agresiv la apariția forțelor de ordine.

Într-o confruntare cu polițiștii, suspectul a fost împușcat, suferind răni mortale. În urma incidentului, nicio altă persoană nu a fost vătămată.

Acest eveniment sporește starea de tensiune și alertă din Germania, provocată de atacul din Solingen, petrecut vineri. În acel incident, trei persoane și-au pierdut viața și alte opt au fost rănite în timpul unui festival. Poliția suspectează că un tânăr sirian, în vârstă de 26 de ani, cu presupuse legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic, ar fi responsabil pentru acel atac.

Situațiile recente din Moers și Solingen aduc în atenție preocupările legate de siguranța publică și riscurile asociate cu atacurile înarmate în locuri publice din Germania.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro