Reclamă

Marți după-amiază, sistemul de termoficare din București a suferit o avarie majoră, ducând la oprirea centralei CET Progresu, una dintre cele două care funcționau pe timpul verii. Potrivit Electrocentrale București, această decizie a fost necesară din cauza avariei în rețeaua de termoficare, care a afectat 4.500 de blocuri din toate sectoarele.

Conform datelor Termoenergetica, la ora 16:30, doar 51% din sistemul de termoficare al Capitalei era funcțional. Reprezentanții ELCEN au explicat în comunicat că „CET Progresu a fost oprită marți la ora 14.20, din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13.00, operată de Termoenergetica”.

Avaria, care a cauzat și probleme la instalațiile CET Progresu, a făcut imposibilă menținerea funcționării centralei, deoarece Termoenergetica nu a asigurat sarcina termică minimă necesară. „CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei”, se arată în comunicatul Electrocentrale București.

Aplicația Termoenergetica a arătat că, mai precis, o treime din imobilele din București, adică 2.996 din totalul de 9.283, nu dispuneau de apă caldă, iar alte 1.542 de imobile se confruntau cu deficiențe în furnizarea acestui serviciu. Aceleași surse menționează că avariile sunt înregistrate în toate sectoarele.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro