Reclamă

Peste 20% din decesele provocate de înec pe teritoriul Uniunii Europene provin din România, conform datelor publicate marți de Eurostat. Anul 2021 a înregistrat 5.004 morți prin înec la nivelul Uniunii Europene, iar România a raportat 1.033 dintre acestea, reprezentând aproape 21% din totalul deceselor prin înec europene.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe decese provocate de înec este completat de Franța cu 653 de cazuri, Polonia cu 466 și Germania cu 457 de cazuri. De cealaltă parte, statele cu cele mai puține decese prin înec sunt Luxemburg, cu un singur caz, Malta cu trei cazuri și Cipru cu nouă cazuri.

Statisticile Eurostat descriu, de asemenea, o tendință semnificativă privind genul victimelor, arătând că, pe tot teritoriul Uniunii Europene, numărul bărbaților care au murit prin înec este dublu față de cel al femeilor, excepția fiind doar în Austria și Malta.

Problema este actuală și în România, unde, doar anul acesta, 21 de persoane și-au pierdut viața pe litoralul românesc, iar alte zeci de cazuri de înec au avut loc în lacuri, conform Digi24.

Aceste date oferă o imagine clară a pericolelor legate de înec și subliniază nevoia de măsuri adecvate pentru prevenirea acestor tragedii maritime și acvatice pe teritoriul național și european.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro