Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți adoptarea unei măsuri importante: pensiile de până la 3.000 de lei nu vor fi impozitate. Această decizie, considerată „corectă” de către oficial, va fi implementată printr-o ordonanță de urgență. Măsura vine ca urmare a recalcularii pensiilor care a afectat aproximativ 800.000 de beneficiari.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul vizitei sale la compania Softronic din Craiova, premierul a explicat motivele din spatele acestei decizii. „Da, pentru că a fost trecut acel prag de aproximativ 800.000 de persoane. Şi am vorbit şi cu doamna ministru (al Muncii), am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor. Nu vă ascund că mă sfătuiesc, în continuare, în acest domeniu, cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu (fost ministru al Muncii – n.r.), fiindcă avem cu toţii de învăţat, nu le ştim pe toate”, a declarat Ciolacu.

Premierul a justificat măsura notând că, prin majorarea pragului de impozitare la 3.000 de lei, se evită injustețile cauzate de creșterile inegale ale pensiilor. „Ori dădeam o derogare pentru cei 800.000, dar creșterea nu era uniformă, puteai să spui că au crescut pensiile cu 300 – 400 de lei, vorbesc nominal, nu procentual, dar au fost creșteri și mai mari. Şi atunci mi se pare corectă această abordare – creșterea pragului până la 3.000 de lei la impozitare”, a explicat premierul, conform Agerpres.

Premierul Ciolacu a subliniat că măsura va fi aprobată rapid, printr-o ordonanță de urgență, datorită vacanței parlamentare, care ar putea prelungi semnificativ procesul legislativ. Potrivit spuselor sale, impactul financiar asupra bugetului nu va fi unul semnificativ, costurile estimate fiind de aproximativ 800 de milioane de lei.

Așadar, măsura de neimpozitare a pensiilor până la 3.000 de lei urmărește să protejeze venitul pensionarilor afectați de recalculări recente, țintind echitatea fiscală în contextul economiei actuale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro