Reclamă

Marcel Ciolacu a abordat marți subiectul fotografiei în care apare alături de Omar Hayssam, într-o discuție susținută la o conferință din Craiova. Premierul a fost întrebat despre această imagine, care a început să atragă atenția după ce și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.

„Nu am avut nicio relație, am fost la o vânătoare la care a fost invitat și Omar Hayssam și dintr-o poză imensă, cum se face, când se termină vânătoarea, cu vânatul în față și vânătorii în jur, s-a decupat”, a declarat președintele PSD, potrivit News.ro.

Ciolacu a adăugat că fotografia a fost realizată acum 25 de ani și că se află într-un context social larg. „Știți când a fost făcută acea poză? Acum 25 de ani. Dacă mă pot întoarce la 30 de ani, o fac cu plăcere”, a mai comentat acesta. Subiectul a fost adus în discuție de Elena Lasconi, candidata USR, care l-a provocat public pe Marcel Ciolacu să clarifice relația sa cu Omar Hayssam.

Într-o postare pe rețelele sociale, Elena Lasconi a subliniat: „Cred că domnul Ciolacu ar trebui să răspundă la trei întrebări: Ce căuta la vânătoare cu un terorist – Omar Hayssam – și dacă este prieten și cu alți teroriști? La ce vârstă a luat bacalaureatul și ce studii a făcut? În ce condiții și-a luat carnetul de revoluționar, pentru că știe toată lumea că nu a avut nicio contribuție la Revoluția din 1989, doar că a obținut niște spații comerciale gratis în piața din Buzău.”

Omar Hayssam este condamnat la 24 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat în mai multe dosare. Acestea includ 24 de ani pentru infracțiuni economice în dosarul „Manhattan” și 20 de ani pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, infracțiune calificată drept terorism. De asemenea, a fost condamnat la 16 ani în dosarul „Volvo Truck”, trei ani în dosarul „Foresta Nehoiu” și doi ani pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Ciolacu subliniază că nu există nicio relație strânsă între el și Omar Hayssam, iar imaginea este veche de un sfert de secol, fiind surprinsă într-un context de vânătoare publică.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro