Reclamă

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta Inc., a declarat că regretă decizia de a ceda presiunilor administrației Biden care cereau moderarea conținutului legat de Covid-19 și de ancheta asupra lui Hunter Biden pe platformele de socializare. Potrivit unei scrisori prezentate de Zuckerberg și postată pe pagina Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanților, în 2021, oficiali din administrația Biden, inclusiv de la Casa Albă, au făcut presiuni asupra Meta pentru a cenzura conținutul legat de pandemie.

„Presiunea guvernului a fost greșită și regret faptul că nu ne-am manifestat mai cu tărie împotriva acestei solicitări”, a menționat Zuckerberg, exprimandu-și regretul în scrisoarea adresată Congresului SUA.

Facebook a eliminat în acel an peste 20 de milioane de postări care erau considerate că dezinformează în privința măsurilor anti-Covid. Această moderare îndelung criticată a nemulțumit un număr semnificativ de utilizatori care se opuneau măsurilor adoptate în pandemie. Aceasta nu este prima oară când lideri ai social media își exprimă regretul pentru moderația conținutului, Jack Dorsey, fostul CEO al Twitter, fiind un alt exemplu.

În scrisoarea sa, Zuckerberg a abordat incidentul din perioada premergătoare alegerilor prezidențiale americane din 2020, când au fost cenzurate postări despre Hunter Biden, ca urmare a unei avertizări de la FBI privind o posibilă disinformare rusească. „De atunci a devenit clar că relatarea nu era dezinformare rusească, iar în retrospectivă nu ar fi trebuit să retrogradăm povestea”, a explicat Zuckerberg.

Casa Albă a apărat acțiunile sale în timpul pandemiei, susținând că recomandările sale au avut scopul de a proteja sănătatea publică. „Poziția noastră a fost clară și constantă: credem că companiile tech trebuie să țină cont de efectele acțiunilor lor,” a transmis executivul.

În cadrul dezbaterii internaționale intensificate privind rolul companiilor de social media în moderarea conținutului, unele platforme pledează pentru o implicare mai mică. Altele, însă, susținută de guverne, consideră că o abordare prea libertină ar putea permite proliferarea rețelelor infracționale online.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro