Reclamă

Poliția australiană a anunțat că a arestat peste 1.600 de persoane și a realizat capturi de droguri în valoare de 93 de milioane de dolari australieni (63 de milioane de dolari americani) în cadrul unei operațiuni de o săptămână, denumită Operațiunea Vitreus, desfășurată între 19 și 23 august pentru combaterea traficului de droguri și a activităților crimei organizate.

În cadrul acestei acțiuni concertate, 1.611 persoane au fost arestate în întreaga țară pe baza acuzațiilor legate de droguri. Autoritățile au confiscat aproape 1.400 de kilograme de droguri și au descoperit peste 2.500 de ferme de canabis, având o valoare totală estimată la 93 de milioane de dolari australieni. Drogurile confiscate includ heroină, metilamfetamină, cocaină, MDMA și ketamină.

Dave Cowan, din cadrul poliției statului Victoria, a declarat că, deși confiscarea unor droguri în valoare de 93 de milioane de dolari australieni este un rezultat semnificativ, aceasta relevă cererea aparent insațiabilă de substanțe ilicite în Australia. El a subliniat necesitatea unei schimbări de atitudine în comunitate cu privire la consumul de droguri ilegale.

Katie Willis de la Comisia australiană de informații privind activitățile criminale (ACIC) a avertizat asupra diversificării amenințărilor generate de droguri ilegale, subliniind creșterea utilizării nitazenelor, un opioid sintetic mai periculos decât fentanilul. „Am văzut o creștere a numărului de supradoze, unele fatale, și falsificări ale altor droguri, folosite adesea în crima organizată,” a declarat Willis.

Conform datelor ACIC, canabisul și metilamfetamina sunt cele mai consumate droguri din Australia. Operațiunea Vitreus ilustrează eforturile constante ale autorităților de a reduce prezența drogurilor ilicite în țară, iar rezultatele subliniază complexitatea luptei împotriva traficului de droguri.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro