Reclamă

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a deschis posibilitatea unei alianțe între social-democrați și AUR după alegerile parlamentare, declarând că „toate variantele sunt posibile”. Acesta a subliniat că decizia finală referitoare la alianțe aparține alegătorilor, nu partidelor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară” găzduită de Cosmin Prelipceanu la Digi24.

„Nu decidem noi cu cine facem alianță, decid românii la vot”, a afirmat Tudose, adăugând că „Nu vine eu să spun: fac alianță cu Prelipceanu, indiferent ce votați voi. Hai să vedem ce zic românii”. Întrebat despre posibilitatea altor alianțe, Tudose a răspuns că „Toate variantele sunt posibile. Și PNL cu AUR, și USR cu AUR. Toate sunt posibile, teoretic”.

Tudose, care a fost ales președinte al Consiliului Național PSD la recentul congres al partidului, a menționat că în prezent coaliția actuală între PNL și PSD rămâne funcțională, guvernul fiind operațional. Cu toate acestea, el a subliniat că formarea unei noi coaliții cu PNL post-alegeri va depinde de voturile obținute de fiecare partid.

Între cele două mari partide politice din România, PSD și PNL, s-au manifestat mai multe dezacorduri în perioada recentă, pe fondul pregătirilor pentru campania alegerilor prezidențiale, în care fiecare partid are propriul candidat. Tudose a declarat că rezultatul alegerilor parlamentare va fi cel care va contura noi posibile alianțe, afirmând: „Vedem fiecare partid ce vot obține, câte mandate are Parlament, și aia e coaliția. Eu știu ce li se întâmplă partenerilor? Sau, Doamne, ferește!, poate nouă. Că degeaba vorbim de altă coaliție, dacă nu facem 50%”.

Discuțiile despre viitoarele alianțe parlamentare rămân, așadar, deschise, urmând a fi clarificate pe baza rezultatelor electorale.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro