Reclamă

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS), cel mai mare show aviatic din România, va avea loc pe 30 și 31 august 2024 la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu. Ajuns la a XIV-a ediție, evenimentul promite un spectacol impresionant cu un număr de 100 de avioane civile și militare și cu participarea a peste 150 de piloți și parașutiști.

Drapelele a 12 țări vor flutura pe cer, reprezentând națiunile care participă la evoluțiile aeronautice: Germania, Franța, Grecia, SUA, Polonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Cehia, Slovenia, Croația și Bulgaria. România este reprezentată de Forțele Aeriene Române și echipajele de renume precum Hawks of România, Iacării Acrobați, White Wings și Blue Wings.

Sub patronajul Ministerului Transporturilor și al altor instituții guvernamentale, BIAS 2024 aduce atât demonstrații aeriene cât și aeronave expuse la sol. Potrivit comunicatului CNAB transmis de Agerpress, „BIAS este un spectacol de forță aeriană, în care așii aviației civile și militare din 13 state vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită”.

Printre momentele de atracție se numără evoluții ale Forțelor Aeriene Române cu aeronave ca F-16 Fighting Falcon, IAR-99 Șoim și aeronave de transport precum C-27J Spartan și C-130 Hercules. Exerciții de poliție aeriană și sprijin pentru desant aerian vor completa programul evenimentului.

Tot în cadrul evenimentului, expoziția de aviație generală va aduce zeci de aeronave civile, de la avioane ultra ușoare la business jet-uri, expunând și machete la scară naturală ale avioanelor pionierilor români. Ediția din acest an este de asemenea dedicată marcării a 20 de ani de la aderarea României la NATO.

BIAS 2024 este organizat de Compania Națională Aeroporturi București și alți parteneri, asigurând o intrare liberă pentru toți cei interesați de spectacolul aerian desfășurat la sfârșitul lunii august.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro