Reclamă

De două săptămâni, valul de caniculă persistă în România, iar astăzi arșița va afecta mai bine de jumătate din țară. Meteorologii au extins alertele de temperaturi extreme și în vest, unde trei județe sunt sub cod portocaliu. Temperaturile ridicate vor continua și în următoarele două zile, dar începând de marți, vremea se va schimba radical, anunță specialiștii.

‘Acest val de căldură, care ține de aproape 2 săptămâni, se mai extinde și intensifică ușor în țara noastră. La fel se va întâmpla și mâine și poimâine, când valul de căldură sau canicula, să spunem, va cuprinde aproape toată țara. Vor scăpa doar zonele depresionare din estul Transilvaniei și, bineînțeles, zona litoralului’, a declarat la Digi24 meteorologul Mihai Timu.

De marți încolo, se așteaptă o schimbare semnificativă a vremii. Meteorologii anunță o revenire a ploilor și a fenomenelor de instabilitate atmosferică.

‘Vorbim de o revenire a ploilor, a fenomenelor de instabilitate atmosferică. De marți până spre finalul săptămânii viitoare vom avea perioade local și temporar cu averse torențiale, descărcări electrice, posibil căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Aceste fenomene par să vizeze mai degrabă centrul, sudul și estul țării, inclusiv zonele montane’, a adăugat Mihai Timu.

Alertele de caniculă se mențin pentru majoritatea regiunilor, însă meteorologii atrag atenția asupra schimbărilor care vor aparea începând de săptămâna viitoare, când ploile vor cuprinde și zone afectate de secetă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro