Reclamă

Rugăciunea către Sfântul Arhanghel Mihail – o sursă de protecție și călăuzire

Rugăciunea către Sfântul Arhanghel Mihail este recomandată de mulți stareți și duhovnici credincioșilor, ca o modalitate de a obține ajutor și protecție în fața răutăților și necazurilor.

„Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi între îngeri stai dinaintea Treimii celei negraite, sprijinul și pazitorul neamului omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu ostile tale capul prea-trufașului diavol și rusinezi pururea pe pământ răutatea și vicleșugurile lui, la tine alergăm cu credință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavaza nestricată și coif tare Sfintei Biserici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți”, este rugăciunea puternică adresată Sfântului Arhanghel Mihail.

Se spune că rugăciunea către acest Sfânt Arhanghel este grabnic ajutătoare și că îi poate ocroti pe cei care îi cer ajutorul. „Nu ne lăsa pe noi, o, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără ajutorul și ocrotirea ta, pe cei ce laudăm astăzi sfântul tău nume. Iată că, deși mult greșim, nu vrem să pierim în fărădelegile noastre, ci să ne întoarcem la Domnul, ca să ne călăuzească spre lucruri bune”, se roagă credincioșii în fața Sfântului Arhanghel Mihail.

Această rugăciune este considerată a fi un sprijin în momentele de nevoie și o călăuzire către calea cea bună. „Luminează mințile noastre cu lumina feței lui Dumnezeu, care strălucește totdeauna pe fruntea ta ca un fulger la arătare, ca să putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, bună și desăvârșită, în ceea ce ne privește”, se mai rostește în rugăciunea către Sfântul Arhanghel Mihail.

Așadar, rugăciunea către Sfântul Arhanghel Mihail este o modalitate de a căuta protecție și călăuzire în fața provocărilor vieții și de a călca pe calea credinței și a iubirii față de Dumnezeu.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro