Reteta prajiturii „12 linguri” – Un desert delicios si usor de preparat
Prajitura „12 linguri” este un desert clasic care impresioneaza prin gustul sau delicios si prin modul simplu de preparare. Desi ingredientele principale par a fi numai 4, acest desert reusit este dat de siropul de lamaie care ii confera un gust special si proaspat.
Pentru a prepara pandispanul, se folosesc 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 12 linguri de ulei si 12 grame de praf de copt. Ouale se bat bine cu zaharul pana devin spumoase, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se coace 35 de minute la 180°C.
In timp ce aluatul se coace, se pregateste si siropul. Se amesteca 600 de grame de zahar cu 900 ml de apa si se fierbe timp de 10-15 minute. Dupa ce siropul este gata, se adauga sucul de la o lamaie proaspat stoarsa.
Dupa ce aluatul s-a copt si a fost taiat in bucati, se toarna siropul fierbinte peste el. Prajitura se lasa la racit si apoi poate fi servita.
Reteta prajiturii „12 linguri” este perfecta pentru momentele cand vrei sa impresionezi cu un desert gustos si aspectuos, fara sa pierzi mult timp in bucatarie. Fie ca o prepari pentru ocazii speciale sau doar pentru a-ti rasfata familia, aceasta prajitura va fi cu siguranta pe placul tuturor.