Reclamă

Recalcularea pensiilor a fost subiectul de interes major pentru sute de mii de pensionari din România în ultimele zile. Casa Națională de Pensii Publice a făcut un anunț clar și simplu referitor la situația în care valoarea pensiei scade în urma recalculării.

Deciziile de recalculare au fost trimise pensionarilor începând de vineri, 16 august, iar majoritatea acestora au constatat o creștere a veniturilor cu sume medii de 622 de lei. Cu toate acestea, există și sute de mii de români ale căror pensii vor stagna sau, în unele cazuri, vor scădea.

Pentru a clarifica această situație, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a venit cu explicații. El a precizat că, în cazul în care valoarea pensiei scade în urma recalculării, se va păstra cuantumul cel mai avantajos în plată. Acest lucru înseamnă că pensionarii nu vor avea pensii mai mici decât cele pe care le primeau anterior.

Astfel, recalcularea pensiilor vine în beneficiul pensionarilor și reprezintă o reală majorare a veniturilor acestora. Această lege este menită să aducă echitate în sistemul public de pensii și să răsplătească munca depusă de către aceștia de-a lungul anilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro