Reclamă

BAT, cea mai mare companie de produse din tutun și nicotină din România, a contribuit cu 10,8 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro) în accize și taxe la bugetul de stat în 2023. Această sumă plasează BAT pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari contribuabili din România.

BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din țară, cu o cotă de piață de aproximativ 50%. Compania are peste 3.000 de angajați în România și generează indirect alte 30.000 de locuri de muncă prin lanțul său de distribuție și aprovizionare. De la construcția fabricii din Ploiești în 1996, investițiile totale ale BAT în această unitate au depășit 500 de milioane de euro.

Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud-Est în cadrul BAT, a declarat: „Suntem mândri să fim unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat și la economia României: de circa 27 de ani, investim în dezvoltarea oamenilor și a afacerii noastre și pentru a genera un impact pozitiv în societate; colaborăm activ cu furnizori și parteneri locali, într-un cadru comercial solid care sprijină întreprinderile mici și mijlocii și contribuie la dezvoltarea unei economii locale solide. Continuăm dezvoltarea afacerii noastre în România și ne bazăm pe o reglementare sustenabilă, care include un cadru fiscal moderat și predictibil, capabil să protejeze industria legitimă de alternative ilegale și, totodată, să susțină inovația și tehnologia necesare pentru dezvoltarea de produse care să răspundă așteptărilor consumatorilor noștri”.

Fabrica BAT din Ploiești este a doua cea mai mare a grupului în Europa și între primele cinci din lume. Aproximativ 70% din produsele fabricate aici, inclusiv țigări și consumabile din tutun pentru dispozitivul inovator glo, sunt exportate în peste 50 de țări.

BAT este un investitor strategic și un angajator de top în România. În ultimii ani, compania și-a triplat numărul de angajați și a investit în renovarea birourilor din București pentru a oferi spații moderne și funcționale. BAT oferă toate cele trei categorii de produse cu risc redus pentru fumătorii adulți: produse pentru vapat, dispozitive de încălzire a tutunului și produse moderne cu nicotină pentru uz oral.

La nivel global, BAT își propune să creeze un viitor mai bun prin promovarea alternativelor fără fum. Compania investește anual aproximativ 2 miliarde de lire sterline în dezvoltarea acestor produse. Până în 2030, BAT și-a propus ca 50 de milioane de consumatori să adopte produsele care nu implică arderea tutunului, iar până în 2025 să genereze venituri de 5 miliarde de lire sterline din aceste noi categorii.

BAT angajează peste 46.000 de persoane la nivel global și a generat, în 2023, venituri de 27,28 miliarde de lire sterline, cu un profit operațional de 12,46 miliarde de lire sterline. Portofoliul său include mărci globale de țigarete și o gamă tot mai largă de produse din tutun și nicotină, inclusiv țigări electronice, produse de încălzire a tutunului și produse moderne pentru uz oral.

Până în prezent, 24 de milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT, care au generat anual venituri de circa 3 miliarde de lire sterline.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro