Reclamă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Pescov, a declarat luni că securitatea lui Vladimir Putin a fost întărită „independent de circumstanțele internaționale”, și că măsura nu are legătură cu tentativa de asasinare a lui Donald Trump, transmite Tass.

Într-un răspuns scurt pentru jurnaliștii acreditați la Kremlin, Pescov a declarat: „Securitatea președintelui Vladimir Putin a fost întărită, independent de tentativele de asasinat ale liderilor altor țări. Pentru asigurarea ei s-au întreprins toate măsurile necesare”. De asemenea, acesta a adăugat: „Securitatea, din motive evidente, este deja întărită și nu are legătură cu incidentele la care faceți referire”.

Pescov a fost întrebat dacă se impun măsuri suplimentare de securitate după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump și a premierului Slovaciei, Robert Fico. În răspunsul său, purtătorul de cuvânt a precizat că „securitatea șefului statului este asigurată la nivelul corespunzător, sunt luate toate măsurile necesare, luând în calcul, bineînțeles, escaladarea internațională și tensiunile existente, în general”.

Printre măsurile de securitate sporite în jurul lui Putin se numără purtarea unei veste antiglonț la evenimente publice în aer liber, inclusiv la Moscova, cel puțin din 2023. Aceasta se face la recomandarea fermă a Serviciului de Securitate Prezidențială (SBP), o unitate din cadrul Serviciului Federal de Gardă (FSO). Un oficial rus familiarizat cu situația a declarat că Putin a purtat veste antiglonț sub haină și la evenimentele din acest an care au marcat Ziua Victoriei, ce celebrează victoria sovietică asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

De două surse, un oficial rus și o persoană apropiată de Kremlin, au declarat pentru The Moscow Times că măsurile de securitate stricte din jurul președintelui rus au fost sporite la un nivel fără precedent. „Liderul rus este protejat de o întreagă armată de gărzi vizibile și invizibile,” a subliniat oficialul rus prezent la parada de Ziua Victoriei din 9 mai.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro