Reclamă

Familia a doi australieni, găsiți morți într-un hotel din Filipine alături de o rudă filipineză, solicită aflarea adevărului în acest caz. Trupurile lui David James Fisk (57 de ani) și Lucita Barquin Cortez (55 de ani) au fost descoperite la Lake Hotel din Tagaytay, cu mâinile și picioarele legate, dar fără ca obiectele lor de valoare să fie furate, relatează The Guardian.

Victimele, alături de rudele lor, se aflau într-o vacanță și au fost găsite moarte într-o cameră de hotel din Tagaytay, o cunoscută stațiune turistică situată la sud de Manila. O rudă tânără a lui Cortez a fost, de asemenea, găsită moartă în aceeași încăpere.

Șeful poliției din Tagaytay, Charles Daven Capagcuan, a declarat că motivele crimelor rămân necunoscute. „Nu se știe de ce au fost omorâți cei trei,” a spus Capagcuan. Investigatorii interoghează martorii și analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Într-una dintre filmări apare un bărbat mascat care purta o glugă și care a fost surprins ieșind din camera victimelor cu câteva ore înainte de descoperirea trupurilor.

Fisk avea două fiice gemene, Lacinda și Brittany, în vârstă de 27 de ani. „Iubirea pe care o avem pentru tatăl nostru și Lucita este atât de mare, iar situația asta este ca și când trăiești un coșmar”, a scris Lacinda pe o pagină pentru strângere de fonduri. Ea a adăugat: „Ne rugăm pentru răspunsuri și adevăr în acest caz oribil și ne rugăm să se întoarcă în siguranță pe malurile australiene.”

Primarul din Tagaytay, Abraham Tolentino, a declarat că este șocat de moartea celor trei. „Ne pare foarte rău pentru prietenii noștri australieni. Vom rezolva cazul cât de repede posibil,” a spus Tolentino.

Conform unor rude, cuplul a zburat din Sydney în Bali pentru a-și petrece vacanța, apoi s-au deplasat în Filipine pentru a-i vizita pe cei doi copii ai lui Cortez. Înainte de întoarcerea în Australia, au decis să petreacă o scurtă vacanță în Tagaytay, locație cunoscută pentru clima mai răcoroasă și pentru vulcanul Taal, unul dintre cei mai mici vulcani activi din lume, situat în mijlocul unui lac.

Rămășițele lui Fisk vor fi aduse în Sydney, în timp ce cele două femei vor fi îngropate în Filipine, potrivit lui Tolentino.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro