Reclamă

Novak Djokovic a încercat să își ia revanșa împotriva lui Carlos Alcaraz, după ce spaniolul l-a învins anul trecut. Însă meciul de astăzi a fost dominat clar de Alcaraz, în ciuda eforturilor sârboice. Djokovic, care a suferit recent o operație la genunchi, a recunoscut că ultimele șase luni au fost cele mai slabe din cariera sa de ultimii ani, dar a afirmat că va trebui să se adapteze și să continue.

Partida de astăzi a repetat scenariul finalei de la Wimbledon 2023, cu aceiași protagoniști și același rezultat. Djokovic, aflat la cea de-a 37-a finală de Mare Șlem și a zecea la Wimbledon, dar prima din acest an, a ratat astfel șansa de a-l egala pe Roger Federer, care deține opt trofee pe iarba de la Wimbledon.

Carlos Alcaraz a început meciul cu dreptul, câștigând primul game, care a durat 14 minute, și a făcut break. Ulterior, spaniolul a reușit un alt break, încheind primul set cu 2-6. Setul doi a continuat sub presiunea constantă a lui Alcaraz, alternând mingile scurte cu cele lungi și scoțându-l din ritm pe Djokovic. Rezultatul a fost din nou 2-6.

Setul trei a fost intens disputat, Djokovic părând dispus să revină în meci. La un moment dat, scorul era egal, 3-3, dar Djokovic a luptat pentru fiecare minge și a avut intervenții fabuloase. Tie-break-ul a fost disputat până la final, tinerețea spaniolului impunându-se cu 6-7.

Meciul s-a încheiat cu scorul Novak Djokovic – Carlos Alcaraz 2-6, 2-6, 6-7.

Fericitul câștigător, Carlos Alcaraz, a primit trofeul din mâinile Prințesei de Wales, Kate Middleton, care a fost prezentă în tribune la începutul meciului și a fost ovaționată de spectatori.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro