Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu i-a urat „însănătoșire grabnică” lui Donald Trump, după ce fostul președinte al SUA și candidat la alegerile prezidențiale americane a fost ușor rănit într-un atentat la un miting electoral din Pennsylvania.

„Urez însănătoșire grabnică președintelui Trump și tuturor victimelor acestui oribil atac. Indiferent de diferențele de ordin politic ori ideologic, recursul la violență nu e niciodată justificat sau acceptabil”, a precizat premierul Ciolacu într-o postare publicată pe contul său de X/Twitter.

FBI, care a preluat ancheta, a spus că atacul asupra lui Trump a fost o „tentativă de asasinat”. „În această seară, am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat împotriva fostului nostru președinte Donald Trump. Este încă o scenă activă a crimei”, a spus Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh.

Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat doborât la pământ de agenţii Secret Service. După câteva clipe, s-a ridicat, înconjurat de agenţii care l-au escortat de la scenă până la maşina lui. El şi-a ridicat pumnul în aer, sfidător, în aplauzele susţinătorilor săi. Donald Trump „este în siguranţă”, a anunţat la scurt timp un purtător de cuvânt al Secret Service, însărcinat cu securitatea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro