Reclamă

Decizia de a desfășura în Germania rachete americane cu rază lungă de acțiune, anunțată în această săptămână, ar putea face din capitalele europene ținte pentru rachetele ruse și victime ale unei confruntări între Washington și Moscova, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Europa este o țintă pentru rachetele noastre, țara noastră este o țintă pentru rachetele americane în Europa. Am cunoscut deja acest lucru, l-am traversat. Avem capacitatea de a înfrâna aceste rachete, dar victimele potențiale sunt capitalele acestor țări europene”, a spus Peskov.

El s-a referit la decizia Washingtonului și a Berlinului de a desfășura diferite tipuri de rachete americane cu rază lungă de acțiune în Germania în 2026.

SUA vor desfășura rachete de croazieră Tomahawk în Germania pentru a întări capacitatea de descurajare militară a NATO în Europa, potrivit unei declarații comune de miercuri a guvernelor celor două țări.

Declarația, publicată în marja Summitului NATO de la Washington, menționează că „desfășurări episodice” ale rachetelor cu rază lungă vor începe în 2026. Vor fi desfășurate de asemenea rachete SM-6 și „arme hipersonice aflate în dezvoltare”, care au rază de acțiune mai mare decât rachetele staționate în prezent în Europa.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro