Reclamă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat după ce omologul său american Joe Biden a făcut o nouă gafă, referindu-se la el ca „președintele Putin” în timpul unei conferințe de presă. Ulterior, Biden s-a corectat. Zelenski a recunoscut greșeala și a mulțumit Statelor Unite pentru sprijinul oferit Ucrainei, potrivit Reuters.

„Este o greșeală. Cred că Statele Unite au oferit mult sprijin ucrainenilor. Cred că putem uita unele greșeli”, a declarat sâmbătă Volodimir Zelenski în fața reporterilor pe aeroportul irlandez Shannon, unde s-a întâlnit cu premierul Irlandei, Simon Harris.

Președintele american Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a avut un nou moment de confuzie joi, menționând „vicepreședintele Trump” în loc de colega sa Kamala Harris, în timpul unei conferințe de presă la încheierea summitului NATO. Cu câteva ore mai devreme, Biden a greșit din nou, numindu-l pe Volodimir Zelenski „președintele Putin” în timp ce îl întâmpina la summit.

„Și acum vreau să-i dau cuvântul președintelui Ucrainei, care are atât curaj, atâta determinare. Doamnelor și domnilor, președintele Putin”, a declarat Biden. După ce s-a îndepărtat de microfon, a realizat greșeala și a revenit afirmând: „Îl va învinge pe președintele Putin. Președintele Zelenski. Sunt atât de concentrat să-l învingem pe Putin”.

Președintele Zelenski a subliniat importanța sprijinului continuu din partea Statelor Unite, în ciuda gafelor recente ale liderului american. Comentariile sale au venit în contextul în care relațiile bilaterale dintre Ucraina și SUA sunt esențiale pentru eforturile continue împotriva agresiunii rusești.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro