Reclamă

Un turist american în vârstă de 55 de ani a murit în timp ce se afla într-o drumeție pe Muntele Etna din Sicilia, informează Euronews. Bărbatul s-a îmbolnăvit în timpul excursiei pe partea de sud a vulcanului, conform anunțului de astăzi al serviciului alpin de salvare al Italiei.

Salvatorii au menționat că, deocamdată, cauza bolii turistului nu este cunoscută, însă temperaturile ridicate actuale, împreună cu umiditatea, pot reprezenta un pericol pentru turiști. Echipa de salvare alpină și o ambulanță aeriană au ajuns la bărbat, însă încercările de a-l resuscita nu au avut succes și turistul a fost declarat decedat la fața locului.

„Turiștii care participă la aceste excursii nu ar trebui să subestimeze riscurile legate de temperaturile ridicate, umiditatea puternică și saltul brusc de altitudine”, a declarat Alfio Ferrara, purtător de cuvânt al serviciului de salvare alpin. „Adesea (turiștii) sunt de acord să ia parte la aceste drumeții care ajung la 2.000-2.300 de metri altitudine, după ce au petrecut ziua la plajă”, a adăugat el.

În prezent, Sicilia se confruntă cu un val de căldură, cu temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius în anumite părți ale insulei, cea mai mare din Marea Mediterană.

Muntele Etna, situat pe coasta de est a Siciliei, este unul dintre cei mai activi vulcani din Europa și a trecut printr-o perioadă deosebit de activă în ultimii cinci ani. Deși Etna erupe frecvent, lava nu a mai ajuns în orașele din apropiere din anii 1800. Vulcanul are peste 200 de cratere și, atunci când unul dintre acestea erupe, cenușa vulcanică ajunge în orașul Catania și în numeroasele localități învecinate. Acest fenomen este deranjant pentru rezidenți, dar de obicei nu constituie un pericol pentru vizitatori.

Aeroportul internațional Catania se închide ocazional dacă vulcanul provoacă vizibilitate slabă, dar de obicei se redeschide după câteva ore. Chiar și în timpul unei erupții, există multe trasee de drumeții care sunt încă sigure, deși este obligatoriu din punct de vedere legal să mergi cu un ghid montan local calificat.

În ciuda secetei care afectează Sicilia, hotelurile și alte unități de cazare turistică sunt deschise și funcționează normal. Călătorii sunt sfătuiți să ia măsurile obișnuite de precauție pentru vreme caldă – să bea multă apă, să stea la umbră în perioadele cele mai calde ale zilei și să ceară asistență medicală dacă nu se simt bine.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro