Reclamă

Numărul prostituatelor înregistrate legal în Germania este în creștere, dar rămâne sub cel anterior pandemiei, potrivit datelor oficiale publicate vineri, informează agenția DPA. Astfel, la finele anului 2023 erau înregistrate în Germania circa 30.600 de prostituate, număr în creștere cu 8,3% față de cel din anul precedent, dar sub cel de 40.400 de la sfârșitul anului 2019, conform Oficiului Federal de Statistică.

În ce privește distribuția pe naționalități, numai 18% dintre prostituatele înregistrate în Germania sunt nemțoaice. Cele mai multe vin din România (36%), Bulgaria (11%) și Spania (7%).

Prostituția este o activitate legală în Germania și legislația a impus începând din anul 2017 înregistrarea lucrătorilor sexuali. Autoritățile germane nu menționează în statistici genul acestora, care nu este solicitat la înregistrarea legală, notează DPA, citată de Agerpres.

Legea de protejare a prostituției, adoptată tot în 2017, impune bordelurilor o licență pentru desfășurarea activității, iar Legea privind prostituția, adoptată în 2022, include această practică în rândul activităților comerciale normale. Numărul licențelor de acest fel era la sfârșitul anului trecut de aproximativ 2.300, față de circa 2.200 înaintea pandemiei. Dintre acestea, bordelurile propriu-zise reprezintă 93%, alte 5% dintre licențe au fost emise pentru agenții de prostituție și restul de 2% sunt vehicule ori evenimente de prostituție.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro