Reclamă

Kenza Layli, un influencer al stilului de viață marocan, a fost încoronată primul Miss AI din lume, impresionând juriul nu doar prin aspectul său realist, ci și prin tehnologia avansată din spatele concurentei. Kenza poate vorbi în șapte limbi și răspunde în timp real fanilor săi.

Pe următoarele două poziții s-au clasat reprezentantele Franței și Portugaliei. Aiyana Rainbow, reprezentanta României, s-a aflat printre cele zece finaliste.

Competiția, anunțată în aprilie, a captat atenția globală, fiind primul premiu de acest gen care recunoaște creatorii de inteligență artificială din întreaga lume. Totuși, a atras și critici pentru că judecă femeile, chiar și pe cele create artificial, în funcție de aspectul lor.

Un total de 1.500 de creatori AI din SUA, Africa, America de Sud, India, Japonia, Coreea de Sud și Europa s-au înscris la concurs. Cele 10 finaliste au fost alese de un juriu care a inclus creatorii modelelor AI Aitana Lopez și Emily Pellegrini, pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „impact social”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro