Reclamă

Temperaturile vor atinge noi recorduri istorice în România, conform avertismentelor emise de meteorologi. Persoanele care folosesc transportul în comun fără aer condiționat se confruntă cu stres termic extrem în această perioadă.

La prânz, în Capitală, s-au înregistrat aproximativ 34 de grade Celsius, dar în autobuzele fără aer condiționat, temperatura ajunge până la 39 de grade. „Rău! Foarte rău! E foarte cald afară, transpirăm, nu putem să respirăm cum trebuie. În mod normal ar trebui să fie aer condiționat,” a declarat o bucureșteancă.

O altă locuitoare a Capitalei a mărturisit: „Am simțit că mă sufoc și am apă în geantă. Cred că sunt peste 40 de grade, înspre 45. E mult mai cald decât afară! Te sufocă.”

Un bucureștean a subliniat dificultățile întâmpinate în transportul public: „Decât să mi se facă rău sau Doamne ferește alte evenimente prefer să nu mă urc. Aștept un autobuz care are sistemul de aer condiționat funcțional.”

În autobuzele noi, dotate cu aer condiționat, temperatura este mult mai suportabilă, fiind de aproximativ 25 de grade. „Super, aș circula toată ziua cu el. Celelalte… Cu ăsta, într-adevăr, îți este drag să circuli. Zilele astea a fost ca în cuptor. Cred că niciodată nu a fost așa. 45 de grade, cel puțin așa am simțit eu,” a afirmat o altă bucureșteancă.

Meteorologii avertizează că zilele următoare vor aduce temperaturi extreme, posibil depășind recordurile istorice. Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, a explicat: „Putem spune, fără să greșim, că se întrunesc condițiile ca pentru foarte multe localități din țara noastră, temperaturile cele mai ridicate înregistrate vreodată să fie depășite în această săptămână. (…) În mijlocul Bucureștiului, la ora 15-16, la un metru deasupra asfaltului, pe un refugiu al unui mijloc de transport temperatura ajunge liniștit la 50-60 de grade Celsius. E ceea ce locuitorii Capitalei întâlnesc în viața de zi cu zi. Pe un bulevard mare, pe un refugiu de tramvai, în imediata apropiere de asfalt, unde circulă mașini, simți la nivelul picioarelor aer fierbinte.”

În concluzie, avertismentele meteorologilor subliniază un val de căldură extrem, ce va afecta majoritatea localităților din România. Utilizatorii transportului în comun sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție, evitând autobuzele fără aer condiționat, unde temperaturile pot ajunge chiar și la 45 de grade Celsius.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro