Reclamă

Noul premier britanic Keir Starmer a declarat miercuri că Regatul Unit va continua să ofere un sprijin puternic Ucrainei. Aceste afirmații au fost făcute în timpul unei întrevederi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Washington, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Întâlnirea dintre cei doi lideri a avut loc în marja summitului NATO care are loc în capitala americană, la câteva zile după victoria covârșitoare a laburiștilor conduși de Starmer în alegerile legislative britanice.

„Am spus foarte clar că în ceea ce privește Regatul Unit, schimbarea guvernului nu schimbă cu nimic sprijinul pe care îl vom oferi”, a declarat premierul Starmer jurnaliștilor după întrevederea pe care a descris-o drept „foarte bună” cu președintele Zelenski.

„Am fost uniți în această privință când eram în opoziție și a fost foarte important pentru mine să pot afirma aceasta față în față la întâlnire”, a adăugat Starmer.

Regatul Unit este un susținător major al Kievului de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Unitatea manifestată de britanici în ceea ce privește ajutorul acordat Ucrainei contrastează cu tensiunile din clasa politică din Statele Unite, unde republicanii, în frunte cu candidatul lor la președinție Donald Trump, pun la îndoială utilitatea colosalei asistențe militare acordate Kievului.

Premierul britanic va fi primit miercuri la Casa Albă de președintele democrat Joe Biden.

El a spus că speră ca summitul NATO să transmită un mesaj președintelui rus Vladimir Putin, acela că Alianța este „mai unită ca niciodată și absolut conștientă în ceea ce privește amenințarea agresiunii ruse”.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro