Reclamă

Natalia Vertinskaia, nepoata lui Andrei Belousov, ministrul rus al Apărării, i-a adresat un apel emoționant unchiului său, cerându-i să oprească masacrele asupra copiilor ucraineni. Vertinskaia, rezidentă în Statele Unite, a subliniat că aceste acte nu îi aduc niciun beneficiu lui Belousov și i-a amintit că are rude care trăiesc la Kiev și că bunicii săi sunt îngropați în capitala Ucrainei.

„Faptul că rachetele au zburat spre Kiev este vina ta și semn al implicării tale. Unchiule Andrei, te rog, gândește-te la ce faci. Situația nu mai poate continua așa. Patru copii au murit în orașul meu din cauză că tu ai lansat o rachetă. Ce crezi, ce karma crezi că ai acum, ce crezi să te așteaptă în viitor? Unchiule Andrei, nu înrăutăți situația, te implor. Nu se va ajunge la ceva bun. Nu vei avea niciun câștig personal. Nu o să fii mai sănătos, mai fericit, mai bogat deoarece copii din Ucraina vor muri în continuare.” a declarat Vertinskaia.

Atacurile aeriene recente asupra Ucrainei au avut consecințe devastatoare. Cel mai mare spital pentru copii din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească, în aceeași zi în care alte orașe au fost atacate, provocând moartea a cel puțin 37 de persoane și rănirea altor 170.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a raportat că atacurile au vizat capitala Kiev, precum și Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk. În urma bombardamentelor din 8 iulie, considerate cele mai mortale din ultimele luni, aproape 100 de clădiri au fost avariate, inclusiv maternități și spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case și grădinițe, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Apelul Nataliei Vertinskaia vine pe fondul unei intensificări a conflictului, cu pierderi constante în rândul civililor și distrugerea continuă a infrastructurii esențiale din Ucraina. Cu toate că solicitările sale sunt emoționante, rămâne de văzut dacă acestea vor avea vreun impact asupra deciziilor unchiului său, Andrei Belousov.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro