Reclamă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în contextul discuției privind testele pentru droguri făcute de poliție în trafic, că problema drogurilor a tot crescut și există probleme cu drogurile până și în școli. Liderul de la Cotroceni a subliniat necesitatea unor măsuri corecte pentru a combate acest fenomen.

Iohannis a fost întrebat la Washington despre controversa privind testele antidrog efectuate de polițiști în trafic și a recunoscut că „ceva trebuie făcut”. Acesta a adăugat: „Am avut și aici prea multe accidente și prea multe incidente. Problema drogurilor a tot crescut, știți foarte bine discuțiile pe care le-am găsit și în spațiul public. Există probleme cu drogurile până și în școli, există câteodată la șoferi și trebuie luate măsuri, dar aceste măsuri trebuie să fie corecte”.

În același context, premierul Marcel Ciolacu a precizat, miercuri, că ministerele de Interne și de Justiție trebuie să găsească o soluție privind permisele ridicate în urma controalelor drugtest. Premierul a specificat că modificarea va permite ca în maximum 72 de ore să fie dat răspunsul de la IML, iar dacă statul român nu respectă acest termen, permisul șoferului să fie restituit până la finalizarea analizelor.

Problema testelor pentru droguri în trafic și creșterea cazurilor de consum de droguri la șoferi și în școli sunt subiecte de actualitate, iar atât președintele, cât și premierul au subliniat necesitatea unor măsuri riguroase, dar corecte.

Președintele Iohannis și premierul Ciolacu împărtășesc opinia că măsurile trebuie să fie rapide și eficiente, dar corectitudinea și respectarea drepturilor cetățenilor rămân prioritate în găsirea soluțiilor adecvate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro