Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este normal ca, după 30 de ani de incapacitate a statului, să se facă ordine și să se digitalizeze ANAF, referindu-se la protestele legate de introducerea e-TVA.

„Am avut întâlniri, și cu ministrul Boloș, și am făcut și modificări și pe e-Transport. Normal, după 30 de ani de promisiuni, după 30 de ani de incapacitate a unui stat, să facă ordine și să facă digitalizarea de la ANAF, sunt lucruri care deranjează. Ați văzut disponibilitatea mea și a colegilor să venim să facem modificările, după ce avem discuțiile”, a declarat premierul, întrebat despre nemulțumirile privind măsurile e-TVA.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța măsurilor de digitalizare, subliniind că acestea reprezintă un pas important. „Avem problemele tehnice, neconcordanțe tehnice. În urma acestor discuții, am venit cu modificările respective. Nu poți să anulezi absolut tot, pentru că, din punctul meu de vedere, este un pas imens. Suntem în faza în care se reglează aceste lucruri”, a spus premierul, conform News.ro.

Ciolacu a mai adăugat că este necesară o abordare responsabilă, menționând că e nevoie de acțiuni concrete pentru a reduce inflația și diferențele de TVA. „Eu m-am săturat, de 30 și ceva de ani, vin miniștri de finanțe, vin premieri și spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, prim-ministru al României, și să mă uit că avem cea mai mare inflație din Europa, când mă uit la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriți un premier incapabil și tot timpul să ies din această logică, pentru că avem nu știu ce alegeri, cum am văzut și ministrul Transporturilor, care și-a asumat. Ne dorim odată să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a concluzionat premierul.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro