Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că blocajul înregistrat la începutul săptămânii la compania aeriană TAROM a fost „o mare greșeală – față de client, față de români”. El a subliniat că e dreptul fiecăruia să facă „grevă anunțată”, dar nimeni nu ar trebui să recurgă la „artificii” care să-i pună pe pasageri „pe drumuri sau să doarmă în aeroport”.

El a răspuns, astfel, întrebat despre faptul că piloții TAROM au obținut creșteri de salarii de 1.500 de euro, după ce, anterior, parte dintre aceștia nu s-au prezentat la muncă, declarându-se „inapți de zbor”, fapt care a condus la anularea a zeci de zboruri ale companiei programate pentru ziua de luni a acestei săptămâni.

„Cred că domnul Grindeanu vă poate explica, domnul Grindeanu din funcția de ministru, dar cei mai îndreptățiți sunt membri CA-ului, pentru că ei conduc societatea. Nu s-a găsit un dialog și s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă. Părerea mea este că a fost o mare greșeală – față de client, față de români. Pentru că trebuie să anunți – e dreptul fiecăruia să facă grevă anunțată -, dar nu am niciun drept nici eu, nici nimeni să recurgem la astfel de artificii, astfel încât să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că o astfel de abordare nu este una corectă într-un stat „dezvoltat și democratic” cum este România. „Cred că a fost o scăpare și sper ca cei care s-au implicat în acest lucru să își fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat și democratic cum este România”, a mai spus premierul.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro