Reclamă

Primarul din Coulonces, o mică comună normandă din Orne, a adoptat o hotărâre municipală surprinzătoare, solicitând oprirea ploii în această vară, dacă este posibil, cu o mână de ajutor „de dincolo”. Decizia vine în contextul unui început de vară extrem de ploios în regiune, informează AFP preluată de news.ro.

Într-o hotărâre semnată marţi, postată pe rețelele de socializare, se specifică „ca la 15 iulie şi în lunile august, septembrie şi ne reversăm până în octombrie, ca ploaia să se oprească şi ca o adiere uşoară şi un soare strălucitor să-i ia locul”.

La fel de plin de umor, Articolul 3 al hotărârii prevede ca „rectorilor parohiilor din partea de nord a Franţei să li se ceară contribuţia printr-o comunicare cu prioritate cu (lumea de) dincolo şi să fie aşadar însărcinaţi cu executarea prezentei hotărâri”.

Intervievat de AFP miercuri dimineaţa, primarul acestui sat cu 227 de locuitori, situat între Alençon şi Caen, Daniel Marrière, recunoaşte că „n-a mai văzut o vreme ca asta” în această perioadă a anului.

„Ieri dimineaşă (marţi) ploua abundent, afară era gri de abia dacă se vedea ceva. A fost nevoie de iluminat mult timp în case”, îşi justifică hotărârea Marrière.

„Mi-am zis că (acum) este momentul sau niciodată să o fac, pentru a-i face pe oameni să zâmbească puţin”, a declarat el, adăugând că a primit multe vorbe bune de la locuitori după difuzarea hotărârii.

Hotărârea primarului din Coulonces subliniază într-un mod atrăgător frustrarea locuitorilor în fața condițiilor meteorologice nefavorabile, în speranța de a aduce un strop de umor și optimism în comunitate. Daniel Marrière a reușit astfel să atragă atenția asupra problema ploii continue, aducând un zâmbet pe fețele concetățenilor săi.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro