Reclamă

Un tânăr de 26 de ani, căutat de autoritățile din Croația pentru trafic de migranți, a fost prins de polițiștii vâlceni pe o stradă din Horezu, au informat, marți, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost depistat în noaptea de luni spre marți și condus la secția de poliție după ce, cu ajutorul aplicației EDAC, s-a constatat că era dat în urmărire internațională de autoritățile croate. În urmă cu aproape doi ani, acesta ar fi fost prins când transporta opt migranți care doreau să ajungă în țări din vestul Europei, contra sumei de 1.000 de euro de persoană.

„Bărbatul a fost preluat de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești care a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Eduard Văduva, potrivit Agerpres.

Ulterior, bărbatul va fi prezentat magistraților Curții de Apel Pitești pentru dispunerea măsurii arestării preventive, până la finalizarea procedurilor de extrădare.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro