Reclamă

Trenurile care circulă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni au avut întârzieri semnificative astăzi, din cauza unui macaz defect situat între Mogoșoaia și Balotești. Călătoriile care ar fi trebuit să dureze 20 de minute au ajuns să se extindă la peste o oră de așteptare în căldura intensă.

Conform unor călători afectați, unii dintre aceștia riscau să piardă zborurile de pe Aeroportul Henri Coandă din cauza întârzierii trenurilor. „Nu stiu dacă ajungem să prindem avionul, asta e problema. Eu credeam că mergem mai repede cu trenul. Acum să vedem daca prindem avionul. Avionul este la 12 și un sfert, sunt la limită”, a declarat o doamnă care se îndrepta spre aeroport.

Un alt pasager a relatat problemele întâmpinate: „Trenul care ar fi trebuit să plece spre Aeroportul Otopeni la 11:10 din Gara de Nord s-a pus în funcțiune o oră mai târziu. Pe lângă aceste probleme, în tren mai există și problema cu aerul condiționat, singura sursă de aer fiind geamul deschis din spatele meu.”

Pasagerii, nemulțumiți de situație, au primit doar scuze din partea CFR. „Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în cursul acestei dimineți, circulația trenurilor pe relația București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur este perturbată din cauza unui macaz defect între Mogoșoaia și Balotești. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest deranjament și îi asigură că intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp, în condiții de siguranță”, a fost mesajul transmis de CFR Călători.

Un călător a descris experiența sa astfel: „O oră chiar, 65 de minute, a fost incredibil, fără aer condiționat, fără aer, fără geamuri deschise. Baia știți cum e în tren, minunată. 19 ore sau cât am făcut, venim cu avionul data viitoare din Oradea. Cel mai bine”, au spus două pasagere care au venit de la Oradea.

De asemenea, un alt călător a menționat: „De la Arad (venim) pentru că am avut zborul anulat de la Oradea cu Taromul și am ajuns cu trenul, obosiți”.

Întârzierile trenurilor au generat și aglomerație la casele de bilete, unde prea puține ghișee erau deschise pentru numărul mare de călători.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro