Reclamă

Imagini din timpul bombardamentului de luni asupra Kievului au apărut pe rețelele sociale, arătând rachetele rusești căzând din cer asupra capitalei ucrainene. Atacurile au vizat inclusiv cel mai mare spital de copii din Kiev și s-au soldat cu zeci de morți și răniți pe întreg teritoriul Ucrainei.

În imaginile publicate de canalul Nexta pe rețeaua X, se văd trei rachete care cad la intervale de câteva secunde una după alta, într-o zonă urbană cu blocuri înalte. Potrivit sursei citate, este vorba de clădiri din Kiev.

Cel puțin 37 de oameni au murit și peste 170 au fost răniți în urma atacului rusesc din 8 iulie, a declarat președintele Volodimir Zelenski, citat de The Kyiv Independent. „Teroriștii ruși trebuie trași la răspundere pentru acest lucru. Simpla îngrijorare nu oprește teroarea. Compasiunea nu este o armă”, a declarat Zelenski.

Atacul aerian a vizat Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Pokrovsk și Kramatorsk, a informat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență. Acesta a fost cel mai mortal atac din ultimele luni, avariind aproape 100 de clădiri, inclusiv maternități, spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case și grădinițe, potrivit lui Zelenski.

„Trebuie să doborâm rachetele rusești. Trebuie să distrugem avioanele de luptă rusești acolo unde sunt bazate. Trebuie să luăm măsuri ferme care nu vor lăsa niciun deficit de securitate”, a subliniat președintele ucrainean.

Forțele ucrainene au reușit să doboare 30 din cele 38 de rachete lansate asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie, conform raportului forțelor aeriene.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro