Reclamă

O mașină de pompieri a fost complet distrusă de un incendiu pe un câmp din județul Constanța, în timp ce echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea intervenea marți în localitatea Culmea. Incendiul, care a izbucnit inițial la un autovehicul, s-a extins rapid la miriștea din apropiere.

ISU Constanța a precizat că pompierii au fost chemați să stingă un incendiu izbucnit la un autovehicul. „Flăcările s-au extins la vegetația uscată (miriște) din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficiență pentru limitarea propagării incendiului și stingerea acestuia în cel mai scurt timp. Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcției vântului a făcut ca flăcările să afecteze și una dintre autospeciale alocate la caz. Un singur coleg a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat conștient la Spitalul Județean pentru investigații medicale amănunțite”, au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale în lupta cu incendiul de aproximativ 50 de hectare. Potrivit martorilor, la scurt timp după ce au ajuns la fața locului, una dintre autospeciale a fost cuprinsă de flăcări și a ars complet. Unul dintre pompieri a fost rănit, suferind arsuri și intoxicație cu fum, și a fost transportat la spital pentru tratament.

Reprezentanții ISU au subliniat că echipele au acționat în timp util pentru a limita propagarea incendiului la restul miriștii și pentru a proteja celelalte autospeciale și echipamente de intervenție. Incendiul a fost, în cele din urmă, localizat și stins cu succes.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro