Reclamă

Este cod galben de caniculă în mare parte din țară, inclusiv în București, unde temperaturile vor atinge 40 de grade Celsius la umbră. Specialiștii avertizează asupra necesității protejării de soare, temperaturile ridicate fiind periculoase.

La malul mării, temperatura va depăși 32 de grade Celsius la umbră, potrivit meteorologilor. În Caracal, mercurul din termometre va urca până la 40 de grade, în timp ce în București, Slatina, Giurgiu și Alexandria se vor înregistra maxime de 39 de grade. Alte orașe precum Galați, Craiova și Brăila vor avea temperaturi de 38 de grade Celsius.

Valul de caniculă va dura două săptămâni, anunță meteorologii, care prevăd temperaturi sufocante în mare parte din țară. La primele ore ale dimineții, în vestul țării se resimțeau deja 26 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în regiuni precum Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei. Aceste regiuni vor fi afectate de caniculă și disconfort termic ridicat.

De asemenea, local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, determinând astfel nopți tropicale. „Valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara”, avertizează ANM.

Aproape toată țara se află sub cod galben de caniculă, iar cetățenii sunt sfătuiți să evite expunerea prelungită la soare și să consume suficiente lichide.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro