Reclamă

Dunele de nisip din deșertul Atacama din Chile, cel mai arid de pe planetă, au fost acoperite în ultimele zile de flori albe și violet, după ploile timpurii care au stimulat înflorirea în toiul iernii din emisfera sudică. Ploile abundente din ultima vreme, atribuite fenomenului meteorologic cunoscut sub numele de El Nino, au condus la o înflorire precoce.

Atacama a fost supranumit „deșertul înflorit”, semințele și bulbii îndurând vremea aspră pentru a da naștere florilor o dată la câțiva ani, în timpul primăverii. Însă, potrivit lui Cesar Pizarro, care conduce eforturile de conservare a biodiversității pentru Corporația Națională Forestieră (CONAF), o organizație aflată în subordinea Guvernului chilian, deocamdată nu există suficiente flori în această iarnă pentru ca evenimentul să poată fi considerat oficial o apariție a „deşertului înflorit”.

În următoarele săptămâni sunt așteptate mai multe ploi, ceea ce ar putea determina înflorirea pe o suprafață mai mare, a spus Pizarro. „Între timp, trebuie să așteptăm”, a adăugat el, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Înflorirea timpurie în deșertul Atacama a avut loc cel mai recent în 2015. „Oportunitatea de a păși în acest loc și de a te putea bucura de frumusețea lui este minunată”, a declarat vizitatoarea Fernanda Ponce. „Este un privilegiu”, a mai spus ea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro