Reclamă

Președintele american Joe Biden a declarat luni că va rămâne în cursa prezidențială, exprimându-și încrederea că alegătorii îl doresc în continuare drept candidat al Partidului Democrat. Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii Morning Joe de pe postul de televiziune MSNBC, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Biden a subliniat că nu intenționează să se retragă din cursă, afirmând: „Nu plec nicăieri”. Potrivit președintelui, toți cei care doresc ca el să se retragă ar trebui să candideze împotriva sa la Convenția Națională Democrată din august.

Interviul reprezintă o încercare a lui Biden de a recupera terenul pierdut după o dezbatere ratată împotriva republicanului Donald Trump ce a avut loc pe 27 iunie. Dezbaterea a ridicat întrebări cu privire la capacitatea sa mentală, dar Biden a respins ferm aceste critici și a exprimat frustrarea față de eforturile „elitelor” de a-l scoate din cursă.

Biden l-a învins pe Trump în alegerile din 2020, iar alegerile viitoare sunt programate pentru 5 noiembrie. În interviul acordat, când co-gazda emisiunii, Mika Brzezinski, a menționat o listă de organizații media și experți care i-au cerut să se retragă, Biden a răspuns: „Nu-mi pasă ce cred aceste nume mari”.

Președintele a fost clar în intențiile sale, reiterând: „Concluzia este că nu plec nicăieri. Nu plec nicăieri. Nu aș candida dacă nu aș crede absolut că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024”.

Într-o scrisoare adresată aleșilor democrați din Congres luni, Biden a cerut susținerea lor în jurul candidaturii sale, subliniind că speculațiile cu privire la retragerea sa nu fac decât să îl avantajeze pe Trump. „În ciuda speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în cursă,” a afirmat președintele american, adăugând că „orice lipsă de discernământ cu privire la sarcina care ne așteaptă nu ar face decât să-l ajute pe Trump”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro