Reclamă

Cel mai popular scriitor al Statelor Unite, maestrul scenariilor „de groază”, Stephen King, a declarat că Joe Biden trebuie să facă un pas în spate și să nu mai candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta a fost susținut de actorul și regizorul Rob Reiner, cunoscut pentru rolul său din „All in the Family” și regia filmului „Princess Bride”.

Într-o postare pe X către cei 2,3 milioane de urmăritori ai săi, Rob Reiner a afirmat că plecarea lui Biden este imperativă, având în vedere că democrația însăși este în joc în aceste alegeri. „Este timpul să nu ne mai prostim”, a scris Reiner. „Dacă criminalul condamnat câștigă, ne pierdem democrația. Joe Biden a servit efectiv SUA cu onoare, decență și demnitate. Este timpul ca Joe Biden să se retragă”.

Stephen King a adăugat la rândul său: „Joe Biden a fost un președinte bun, dar este timpul ca el – în interesul Americii pe care o iubește atât de clar – să anunțe că nu va candida pentru realegere”.

Cererile ca Biden să demisioneze au izbucnit după prestația sa dezastruoasă la prima dezbatere prezidențială împotriva lui Donald Trump. Reiner și King se alătură astfel cofondatorului și președintelui executiv al Netflix, Reed Hastings, care îl îndeamnă și el pe Biden să nu candideze la realegere. Hastings și soția sa, Patty Quillin, sunt unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat.

Vocile critice din Hollywood față de o nouă candidatură a lui Biden devin din ce în ce mai numeroase, reflectând o îngrijorare crescută privind viitorul democrației americane în contextul alegerilor din 2024.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro