Reclamă

Diagnosticul afecțiunilor ginecologice se face, în cele mai multe cazuri, cu ajutorul investigațiilor imagistice. Pe lângă ecografia transvaginală, realizată de medicul ginecolog, pot fi necesare investigații avansate. Acestea includ rezonanța magnetică (RMN), care oferă detalii suplimentare față de ecografie și este recomandată în cazurile în care sunt necesare informații adiționale.

Dr. Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală, explică: „Atunci când sunt necesare detalii suplimentare celor oferite de ecografie, medicii recomandă adesea un examen prin rezonanță magnetică, așa-numitul RMN. Acesta oferă informații foarte utile pentru diagnostic, putând decela structuri cu dimensiuni foarte mici, pe care ecografia nu le poate distinge.”

RMN-ul este preferat să fie efectuat cu aparate cu puterea de 3 Tesla, care furnizează imagini cu rezoluție foarte bună într-un timp relativ scurt. „Examenul RMN este de mare ajutor pentru diagnosticul unei afecțiuni ginecologice redutabile: endometrioza. Este însă nevoie de utilizarea unui protocol special pentru această boală, cu ajutorul căruia pot fi decelate chiar și leziuni de foarte mici dimensiuni.”, precizează dr. Dijmărescu.

Examenul RMN este de asemenea util pentru identificarea eventualelor localizări ale bolii în afara abdomenului. Sanador oferă mai multe detalii despre aceste proceduri la www.sanador.ro.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro