Reclamă

Spitalul de copii „Ohmadit” din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească, provocând pagube mari și ducând la evacuarea pacienților. Potrivit presei ucrainene, există persoane prinse sub dărâmături.

Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat că Rusia a lansat un atac extins cu rachete asupra Ucrainei, care a rezultat în cel puțin 20 de morți și 50 de răniți. „Presa ucraineană a publicat imagini cu mame și copii bolnavi, evacuați din clădirea bombardată și îngrijiți în curtea spitalului.

Potrivit Nexta, cel puțin o persoană a murit în atacul asupra spitalului. Capitala Ucrainei a fost lovită de mai multe rachete care au afectat clădiri de locuințe și infrastructură, ducând la cel puțin nouă morți în alte zone.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat imagini după atacul cu rachetă, menționând că peste 40 de rachete rusești au fost lansate asupra Kievului, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk și Kramatorsk.

Spitalul „Ohmadit” este cel mai mare spital de copii din Kiev. Momentan, autoritățile se concentrează pe salvarea persoanelor prinse sub dărâmături și acordarea primului ajutor celor răniți. Imaginile arată intensitatea atacului și suferința celor afectați.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro