Reclamă

Kim Yo Jong, sora și consiliera liderului nord-coreean Kim Jong Un, îl acuză pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol că generează tensiuni în peninsula coreeană pentru a distrage atenția de la problemele interne din țara sa, potrivit presei oficiale nord-coreene.

Relațiile dintre cele două Corei traversează o perioadă extrem de tensionată după ce Phenianul a semnat un pact de apărare reciprocă cu Rusia și a trimis baloane încărcate cu deșeuri în Coreea de Sud, drept represalii la trimiterea de propagandă împotriva regimului nord-coreean de către Seul.

„Yoon și grupul său, cufundați în cea mai gravă criză de guvernământ, încearcă o «evadare de urgență» prin platforma tensiunilor în continuă creștere,” a declarat Kim Yo Jong, citată de KCNA, potrivit Reuters.

Kim Yo Jong a menționat o petiție online care cere ca Yoon să fie pus sub acuzare, care a strâns peste un milion de semnături. Aceasta a numit, de asemenea, recentele focuri de avertisment ale armatei sud-coreene din apropierea zonei demilitarizate dintre cele două Corei o „provocare explicită și de neiertat”.

Armata sud-coreeană a reluat exercițiile cu tiruri reale lângă granița maritimă de vest la sfârșitul lunii iunie, pentru prima dată din 2018. Luna trecută, Seulul a declarat că va suspenda acordul militar semnat cu Coreea de Nord în 2018, menit să reducă tensiunile între cele două țări, în semn de protest împotriva trimiterii de baloane umplute cu deșeuri de către Coreea de Nord către Sud.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro