Reclamă

Implicaţi în campania pentru alegerile legislative împotriva extremei drepte, jucătorii din echipa naţională a Franţei au reacţionat duminică seara la rezultate. Fundaşul Jules Koundé şi-a exprimat „uşurarea” după victoria Noului Front Popular (NFP, stânga).

„Uşurarea este la înălţimea îngrijorărilor din ultimele săptămâni, este imensă. Felicitări tuturor francezilor care s-au mobilizat pentru a se asigura că frumoasa ţară Franţa nu va fi guvernată de extrema dreaptă”, a scris fundaşul FC Barcelona pe X.

La rândul său, Aurélien Tchouaméni a salutat „victoria poporului”. Un sentiment împărtăşit şi de Ibrahima Konaté. Pe Instagram, Ousmane Dembélé a postat o fotografie cu el zâmbind la doar câteva minute după ora 20.00 şi publicarea primelor rezultate.

Marcus Thuram i-a felicitat pe „toţi cei care au reacţionat la pericolul care a planat asupra frumoasei noastre ţări”.

„Trăiască diversitatea, trăiască Republica, trăiască Franţa. Lupta continuă”, a scris atacantul de la Inter Milano, potrivit News.ro.

Alianţa Noul Front Popular (NFP, stânga) s-a clasat pe primul loc în turul doi al alegerilor legislative anticipate de duminică, urmată de macronişti şi Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta), a cărei ascensiune este larg îndiguită, potrivit primelor estimări, care nu degajă nicio majoritate în vederea formării unui Guvern.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro