Reclamă

Dumitru Jeanu, candidatul Partidului Social Democrat, a câștigat alegerile pentru Primăria Costinești la o diferență de 12 voturi față de principalul său contracandidat, Gheorghe Mechenici de la PNL, informează News.ro. Jeanu este primarul în funcție al localității.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, Dumitru Jeanu a obținut 1020 de voturi, reprezentând 48,24%, în timp ce Gheorghe Mechenici a primit 1008 voturi, adică 47,68%. Călin Mugurel Radu, candidatul AUR, a fost votat de 86 de alegători, reprezentând 4,06% din totalul voturilor.

Prezența la vot în Costinești a fost de aproape 73%. Din cei 2931 de alegători înscriși pe liste, 2126 s-au prezentat la urne. Voturile validate au fost 2114, iar 12 voturi au fost anulate.

Biroul Electoral Central a decis, în 25 iunie, anularea alegerilor din comuna Costinești și a stabilit că scrutinul va fi repetat pe data de 7 iulie, din cauza mai multor nereguli. Buletinele de vot au fost numărate de mai multe ori în alegerile din 9 iunie.

După cea de-a șasea numărare a buletinelor de vot, candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obținut un vot în plus față de Dumitru Jeanu. Cu toate acestea, Biroul Electoral Județean Constanța a constatat că au fost incluse buletine nule considerate valabile și că doi cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul. De asemenea, au fost depuse mai multe cereri de anulare a alegerilor.

Inițial, Dumitru Jeanu a câștigat cu un avans de un singur vot față de Gheorghe Mechenici. Ulterior, în urma renumărării buletinelor, voturile candidatului PNL au devenit majoritare, dar decizia a fost contestată. O altă numărătoare a evidențiat egalitate între candidați.

Astfel, rezultatul final a fost stabilit după repetarea scrutinului, confirmând victoria lui Dumitru Jeanu cu o diferență de 12 voturi.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro